TÜBİTAK ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine personel alımı yapılmak için yayınlanan ilanlar neticesinde kurumların belirlemiş olduğu 645 kişilik personel alım kontenjanına göre personel alımları yapılacağı açıklandı. Her iki kurum içerisinde de belirlenen toplamda 645 alımlık personel ilanlarının 182 kişilik kontenjanı TÜBİTAK kurumu için ayırıldığı geriye kalan 463 kişilik kontenjanın ise Diyanet İşleri Başkanlığı için ayrıldığı açıklandı.

TÜBİTAK ve DİP PERSONEL ALIM DETAYLARI

TÜBİTAK tarafından açıklanan alım detaylarına göre personellerin Ankara ve Kocaeli illerinde ikamet eden kişilerden seçileceği açıklandı. TÜBİTAK personel alımlarını AR-GE ekibine katılmak için yapmış olduğunu duyurdu.

TÜBİTAK başvuruları 24 Ekim 2018 tarihine kadar kendi resmi internet sitesi üzerinden yapılacağı açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine yapılacak olan personel alımlarına göre toplamda 463 sözleşmeli personelin DİB bünyesine katılacağı açıklandı.

DİB bünyesine yapılacak olan personel alımlarının 19 Ekim 2018 tarihine kadar yapılacağı açıklandı. 

DİB personel başvurusu için; " dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ " adresini araç çubuğuna yapıştırarak sınav giriş sistemine kayıt yaptırabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI

Her iki kurum içinde belirlenen özel başvuru şartları olsa da başvuru yapacak olan adaylar için açıklanan genel şartlar şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, takım çalışmasına yatkın olmak, belirlenen özel şartları yerine getirmek, eğitim seviylerinde belge olması, adli sicilinin temiz olması, güvenlik soruşturmasının temiz olması" adaylardan istenilen genel şartlardandır.