İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün Türkiye genelindeki Büyük şehirlerde ve köylerde Çarşı ve mahalle bekçi alımı başvurularının yapılmasına sayılı günler kaldı. Polis Akademisi Başkanlığının açıklayacağı ilanda hangi ilde kaç kişiyi istihdam edileceği ve başvuru şartlarının neler olacağı başvuruların nasıl yapılacağı sorularına cevap verilecek.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Maaşları Ne Kadar?

Çarşı ve mahalle bekçileri eğitim düzeylerine göre maaş almaktadır.İIlkokul mezunu bekçi 4.600 TL lise mezunu 4.700 TL Önlisans ve Lisans mezunu ise 5 bin TL'ye kadar maaş ile göreve başlamaktadır. Çalışanın evli olması, eşinin çalışmaması ile aile yardımı ödemesi çocuk sayısına ve çocukların yaşlarına bağlı olarak da belli bir tutar da maaşlarına ekstra ödeme almaktalar.

Bekçi Başvuru Şartları Nedir?

Bekçi adaylarının Polis Akademisi tarafından açıklanan sınavına başvuru yapmaları ve bu başvurudaki mülakat sınavı ile fiziki sınavlarını geçmeleri gerekmektedir.

Yaş şartı nedir? Adayların 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Fiziki şartlar nedir? Boy şartında en az 167 cm, vücut beden kitle endeksi ise 18 ile 27 aralığındadır.

Eğitim şartları nedir? En az lise ve dengi okullardan mezun olmak gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Başvurular için Polis Akademisi Başkanlığına gerçekleştirilecek yazı sınavda en az 50 ve üzeri puan almak gerekiyor. Fizik yeterlilik sınavından da en az 60 ve üzeri almak istenilmektedir. Bu adaylar için sözlü sınav yapılacak. Sözlü sınavdaki 70 barajını geçmek istemektedir. Puan hesaplamasında yazı sınavın yüzde 25'i fizik sınavın yüzde 25'i sözlü sınavın ise %50 si baz alınacak. İlanların yakın bir zamanda açıklanmasını beklemekteyiz.

2021 bekçi alımı ilanı açıklandığında anında öğrenmek için işin olsa mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim