Hastane ve sağlık birimlerinde görevlendirilen klinik destek elemanlarının görevleri arasında tıbbi cihazlarından cihaz kullanımı sırasındaki teknik bilgilendirilmesine, destek faaliyetlerinde, kurumlara teknik ekipmanlardan tıbbı cihaz teminin sağlanması, ilaç transferi ve sarf malzemelerinin temin etmek ile tıbbi cihazların kullanımları ile ilgili teknik bazı eğitimler vermek ile görevlendirilir.

KLİNİK DESTEK PERSONELİ GÖREVLERİ;

Görev tanımları; Sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli sunmaları amacıyla yataklı tedavi edilen hastanelerde görevlendirilen personellerdir. Hastaneler hizmet alım sözleşmeleri ile çok sayıda bu kadroda personel alımları yapmaktadır. Özel ve kamu hastanelerinde tedavi gören hastaların kişisel bakımlarında yardımcı olarak, fiziksel bakımlarını tek başına ihtiyaçlarını gerçekleştiremeyen hastalar için hastaya refakat ederler, hasta transferini sağlarlar. Yoğun bakım ünitesi, ameliyata girmeden hastaların bakımı ve diğer sağlık personellerine destek sağlarlar.

MAAŞ VE ÖZLÜK HAKLARI;

Yardımcı hizmetler sınıfında bulunan klinik destek personelleri maaş ve özlük hakları bakımından, eğitim durumu bekar yada evli olmasına evli ise çocuk sayısı, çocukların 72 aydan küçük olanların sayısına göre değişir. Diğer yandan kamu kurumları dışında özelde çalışanlar için ise en az asgari ücret düzeyinde maaşları bulunuyor. Mesleki tecrübe ve görev süresine bağlı olarak 3 Bin TL'ye 3 bin 500 Tl ye kadar çıkmaktadır. İŞKUR üzerinden yapılacak 1000 kişilik alımlarda başvurular bugün başladı. Elektronik ortamdan 30 Mart gününe kadar başvuruları tamamlayabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTI VE EN ÇOK ALIM YAPILAN İLLER

Eğitim şartlarında; ortaöğretim sağlık hizmetleri alanı hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve  sağlık bakım teknisyenliği bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. En çok alım İstanbul 58, İzmir 48, Ankara 40, Malatya 40, Mersin 31, Konya 32 olarak açıklandı.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim