Adalet Bakanlığı 10 binden fazla personel alımı gerçekleştirecek. Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek adına 10 binden fazla personel alımı yapacak. Adalet Bakanlığı Personel alımına dair bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Hakim ve savcı başta olmak üzere Adalet bakanlığınca 2017 yılı içerisinde 10 binden fazla personel alımı gerçekleşecek. Son günlerde beklenen 3500 hakim ve savcı alımlarının devam ettiği günlerde bir yeni gelişme daha yaşandı.Daha önceden açıklanan 3500 hakim savcı alımlarından sonra 2750 hakim ve savcı alımının Haziran ayında yapılacağı belirtilmişti. Adalet Bakanlığı Ayrıca 5 bine yakında Zabıt katibi ve infaz koruma memuru alımı yapmayı planlıyor.

Adalet bakanı Bekir Bozdağ, 2017 Yılı içerisinde hakim ve savcı ile birlikte adliye personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Alınan bilgiler doğrultusunda Adalet Bakanlığı tarafından 2017 yılında en az 6250 hakim ve savcının alınması planlanıyor. Bununla beraberde 3500 hakim ve savcının alımına ilişkin olarak sınav süreleri devam ediyor. ÖSYM tarafından yapılan yazılı sınavın ardından yapılacak olan mülakat sınavında başarılı olan 3500 hakim ve savcı atamaları gerçekleşecek.

Adalet Bakanlığı 810 İcra Katibi alımına ilişkin de İlan çıkartarak, icra katiplerinin alımına ilişkin mülakatlarının devam ettiğini belirtti. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü tarafından Ayrıca uzman erbaşlıktan ayrılanlar arasında toplamda 3 bin infaz koruma memuru alımına ilişkin sınav süreçlerinin tamamlandığını ve atamalarında yakın bir zaman içinde yapılacağını duyurdu.

Adalet Bakanlığı tarafından adliyelerin Zabıt katibi ve mübaşir ihtiyacını karşılamak adına 2017 yılında da en az 5 bin Zabıt katibi ve infaz koruma mübaşir ile şoför alımı yapacağı planlanıyor
Editör: TE Bilisim