Devler tarafında yeni yürürlüğe konulacak olan uygulama ile kaybolmaya yüz tutmuş, geleneksel meslekleri tekrar gün yüzüne çıkaracak. Bu noktada özellikle bu mesleklerin gençlere öğretilmesi ve daha sonrasında istihdam edilmesi gündeme gelecek. Uygulama kapsamında 10 bine yakın gencin istihdamı ile unutulan bu mesleklerin tekrar işlerlik kazanması da mümkün olacak. Uygulanacak olan meslekler arasında sütçülük, yorgancılık, şapkacılık, macunculuk, çömlekçilik, sepetçilik,gibi çeşitli meslek grupları istihdam ve teşvik kapsamına alındı.

Hangi Meslekler Yer Alıyor?

Devletin yeni istihdam ve teşvik kapsamına aldığı birçok eski ve kaybolmaya yüz tutmuş meslek bulunuyor. Bu mesleklerin gençlere öğretilmek ve bu alanda istihdamlarını sağlamak amacı ile tekrardan gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor. Özellikle eski neslin bildiği birçok meslek bu kapsama alınmış durumda. Destek ve istihdam sağlanacak olan meslekler arasında sütçülük, yorgancılık, şapkacılık, macunculuk, çömlekçilik, sepetçilik, saat tamirciliği, bakırcılık gibi birçok meslek grubu yer alıyor. Gençler hem bu mesleklere tekrar işlerlik kazandıracak hem de bu alanlarda istihdam edilerek gelir elde etmeleri amaçlanacak.

Ne Zaman Uygulanacak?

Birçok kişi tarafından merakla beklenen uygulamanın ne zaman yürürlüğe konulacağı henüz kesinleşmemiş olup yakında konu ile ilgili açıklama yapılması bekleniyor. Bu noktada Türkiye’nin farklı birçok ilinde bu mesleklerin uygulanmasına yönelik kurslar açılacak. İlk etapta açılacak olan bu kurslara 10 bin kişi alınacak ve ustalardan aldıkları eğitim sonrasındaistihdam edilecek.

Editör: TE Bilisim