2019 yılının üçüncü çeyreğine girerken kamuya personel alımlarında da artış görüldüğü dikkat çekmektedir. Bu noktada kamu kurumlarına yapılacak toplu alımların yanı sıra farklı kadrolarda küçük çaplı ilanlar yayınlanmaktadır. Genellikle İŞKUR üzerinden açıklanan bu ilanlardan biri de Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’na aittir. İlgili kamu kurumuna engelli ve normal vatandaşların başvuracağı toplamda 9 kişilik bir alım gerçekleştirilecektir. Bu alımlarda ölçü tespit elemanı ve beden işçisi olarak görev yapacak olan adayların sağlaması gereken birtakım şartlar bulunmaktadır.

Ölçüt tespit elemanı olarak görev yapacak olan adayların KPSS’den en az 60 puan almaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra herhangi bir deneyim şartının olmadığı dikkat çekmekle birlikte adayların en az lise (yeni sistem ile ortaöğretim) mezunu olmaları istenmektedir. Adaylar ilgili ilana ister İŞKUR Müdürlükleri isterlerse de internet üzerinden başvuru yapabilmektedir. Başvuru sonrası kura ve sözlü mülakat aşamalarını başarı ile geçen adaylar istihdam edilecektir.

Beden işçisi olarak görev yapacak olan engelli adaylardan ise EKPSS’den en az 60 puan şartı arandığı açıklanmıştır. Ayrıca adaylardan genel alım şartlarının yanı sıra en az lise mezunu olmaları istenmektedir. Kura ve mülakat aşaması sonrasında kazanan adaylar ilgili kadroya atanacaktır.

İlgili ilanlara erişmek ve başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda yer alan linkleri kullanabilmektedir.

Ölçü tespit elemanı için: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanDetay.aspx?uiID=00005032682&isyeriTuru=Kamu&returnUrl=AcikIsIlanDetay.aspx?uiID=00005032682&isyeriTuru=Kamu

Beden işçisi için: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanDetay.aspx?uiID=00005032892&isyeriTuru=Kamu&returnUrl=AcikIsIlanDetay.aspx?uiID=00005032892&isyeriTuru=Kamu

Editör: TE Bilisim