Öze lsektör iş ilanları kapsamında İŞKUR üzerinden firmalara çok sayıda konfeksiyon üzerine faaliyet gösteren firmalar personel alımları yapacak.Bu alımlarda başvuru şartları ve detayları belli oldu.

İŞKUR üzerinden yapılabilecek olan başvurularda Türkiye genelinde istihdamlar sağlanacak. Başvurularda eğitim düzeyinde en az lise mezunu olmak gerekli olacak. Toplamda 914 konfeksiyon işçisi alımı yapılacak. Bu kadrolarda alımlara başvurular başladı. 25 Temmuz tarihi itibari ile kamu ve özel sektörde 46 bin 894 personel alımı gerçekleştirilecek. Teksil sektöründeki ilanlarda hangi kadrolarda alımlar olacak?

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

914 kişilik istihdamda; dokuma konfeksiyon makineci, konfeksiyon işçisi, kesimci, kesim kontrol işçisi, modalist, kesim kontrol personeli, konfeksiyon makineleri bakım ve onarım teknisyeni kadrolarında alımlar gerçekleşecek.

Kesim kontrol işçisi kadrosunda çalışanlar iş güvenliği, işçi sağlığı ve mesleğin gerektirdiği gereçleri kriterlerine uygun olarak kullanmak, kalıp ile ölçü almak, kesimlerdeki kontrol yapılan işleri tamamlamak, hatalı kesimler için ilgili yerlere geri göndererek ürünün daha kaliteli hazırlanmasını sağlamak, temizlik ve düzeni sağlamak meslek ile ilgili diğer işleri yapmak görevleri bulunuyor.

BAŞVURU ŞARTLARI;

18 yaşını tamamlamış olmak, 19 yaşından gün almış olmak, eğitim düzeyinde en az lise mezunu olmak, konfeksiyon dikimi alanlarında tecrübe sahibi olmak ve ilanda belirtilen diğer özel şartları taşımak gerekmektedir.

Konfeksiyon işçi kadrosunda 481 kişi alınacak. https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=7100

Dokuma konfeksiyon işçisi kadrosunda 340 kişi alınacak. https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=24091

Konfeksiyon kesimci kadrosunda 77 kişi alınacak. https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=7101

Kesim kontrol işçisi kadrosunda 7 kişi alınacak. https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=9040

İŞİN OLSA