Türk Hava Yolları tarafından yapılan en son açıklamaya göre kurum bünyesinde istihdam edilmek üzere rekor sayıda hava yolları personeli alınacağı duyuruldu. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yaptığı açıklamada kurum bünyesinde 2019 yılı için rekor sayıda bir personel alımı gerçekleştireceklerini açıkladı.

Yapılan önceki açıklamalarda kurumda halen 60 bini aşkın personel olduğu, 2020’ye kadar 8 binden fazla istihdam yapılacağı açıklandı. Yeni hava limanının açılması ile birlikte hizmetlerde aksamalar yaşandığını, müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için bu doğrultuda ise personel alımına gidecekleri duyuruldu. THY’den gelen açıklamaya göre kurumun doluluk oranının da %70’ler civarında olmasından dolayı bu yıl için 5 bin 500 personele ihtiyaç duyulduğunu ve alıma gideceklerini açıkladı.

Türk Hava Yollarının çeşitli kadrolarda istihdam etmek üzere yapacağı personel alımı ilanında ilk alımın Haziran ayında yayımlanması beklenmektedir. İlana başvuracak adayların en az ön lisans mezunu olanlar arasından ikinci pilot alımı, en az lise mezunu olan adaylar arasından ise kabin memuru alımı yapılacağı açıklandı.

THY’nin kabin memuru alımında diğer alımlarda olduğu gibi adayların şu şartları sağlaması bekleniyor:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • En az lise veya ön lisans mezunu olmak,
  • İngilizce diline hakim olmak,
  • Adli sicil kaydı bulunmaması,
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış, muaf ya da 1 yıl tecilli olması gibi şartlar yer almaktadır.
Editör: TE Bilisim