Özel hastaneler ve birimleri bünyelerindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere ilan yayımladılar. Yayımlanmış olan ilanlara göre bir çok farklı pozisyonda ve farklı niteliklerde alım yapılacak. Adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları ve zamanında başvuru yapabilmeleri gereklidir.

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILACAK?

İŞKUR üzerinde yayımlanan ilanlara göre özel hastaneler, Sağlık Merkezleri, Sağlık birimler, Sosyal hizmetler gibi ve özel kuruluşlar alım yapacak. Alım yapılacak alanlar ise, Sağlık Memuru, Sağlık Teknikeri (Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon), Sağlık Teknikeri (Evde Hasta Bakımı), Veteriner Sağlık Teknisyeni, Diğer Sağlık Personeli, ( İş yeri Hemşiresi ve Sağlık memuru ), Hasta Danışmanı, Hasta Kabul-Kayıt Görevlisi, Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi, Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı, Hasta Ve Yaşlı Refakatçisi, Hastane Hizmetlisi, Yardımcı Eczacı, Eczacı, Eczacı Kalfası, Eczane İşçisi, Ebe, Hemşire ( Dişçilik ve Yeni doğan ) gibi bir çok sağlık sektöründe alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adayların bu sektörde ilanlara başvuru yapabilmeleri için bazı özel ve bazı genel nitelikleri yerine getiriyor olmaları gerekmektedir. Bu yönde adaylardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Vardiyalı yoğum çalışma temposuna ayak uydurabilecek olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, En az ilkokul mezunu olmak la beraber, Lise, Ön Lisans veya lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak gibi nitelikler aranacaktır.

Ayrıca pozisyona göre adayların belirtilen özel nitelikleri de taşıyor olmaları gerekmektedir. Bunlara ilanları inceleyerek ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Söz konusu olan ilanlar Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olup, özel hastanelere personel alımı ve sağlık memuru alımı yapılacak. İlgili ilanlara ulaşmak için İŞKUR resmi İnternet sitesini inceleyebilirsiniz. Başvurular İŞKUR üzerinden elektronik ortamda yapılabildiği gibi şahsen de başvuru yapılabilmektedir. İlgili ilanlara ulaşmak için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantıları kullanabilirsiniz.

Meslek Bazında ilanlara ulaşmak için: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx

İlgili İlanlara ulaşmak için: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Meslek bazında ilanları tüm pozisyonları inceleyebilirsiniz. İlanlara ulaşmak için açacağınız bağlantı üzerinden ise açılacak ekranda Meslek yazarak kutuya belirtilen meslek araması ile arama yaparak İŞKUR kayıt bilgileriniz ile giriş yaparak ilanlara ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim