Türkiye genelinde 1512 şoför alımı yapılacak!

Çalışma Bakanlığı'nın İŞKUR iş eleman ama portal üzerinden çok sayıda şoför alımı ilanı açıklandı.  Adaylardan istenecek genel başvuru şartları ve detayları aktarıyoruz.

Bilindiği gibi şoför kadrosunda görev yapmak için adayların sahip olması gereken şartlardan bir tanesi ehliyet sertifika şartlarını taşımış olması gerekmektedir. İŞKUR üzerinden en çok alım yapılacak şoför kadrolarından bir tanesi yük taşıma araçları kullanan adaylara yönelik olacak.

1512 ŞOFÖR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların En az 18 yaşını doldurmuş olmaları, eğitim düzeyinde en az lise ve dengi okullardan mezun olmaları,  yolcu, yük taşıma yapacak adaylar için en az B, C, D, E sınıfı ehliyeti almış, aktif olarak araç kullanabilmeleri istenilmektedir. Src1 SRC2 src3 SRC4 gibi sertifikaları tamamlanmış, gerekli olan Psikoteknik belgelere sahip olmak gerekmektedir.

MAKAM ŞOFÖRÜ ALIMI;

Makam şoförü alımı başvuru yapacak adayların şehir içi ve şehir dışı seyahat engeli olmayan esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek ve vardiyalı çalışma esaslarını uyumlu olmak gerekmektedir. Diksiyonu düzgün uzun yolda seyahat yapmak üzere deneyimlii  düz ve otomatik vites araç kullanmada herhangi bir tecrübe sorunu olmayan, protokol kurallarını bilen ve bunları uygulayabilen adayların aynı zamanda makam şoförün yanı sıra koruma hizmetleri de sağlama gibi görevleri verilebilmektedir.

İlanlara erişmek için; https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=4226 ve  https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=7337 linklerini yeni tarayıcıdan açmak ve başvuru adımlarını tamamlamak gerekmektedir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim