İŞKUR üzerinden birçok meslek grubunda alımlar devam etmekte olup adaylar hem kamu hem de özel sektör ilanlarına başvuru yaparak istedikleri alanda çalışma fırsatına kavuşabiliyor. Buna göre aralık ayının sonuna yaklaşırken güvenlik görevlisi alımlarında da artış gözlenmiş olup Türkiye’nin farklı illerinde, farklı sektör ve kurumlarda görevlendirilmek üzere toplamda 469 güvenlik görevlisi alımı gerçekleştirileceği açıklandı. Adayların başvuru yapabilmeleri için birtakım şartları da sağlamaları gerekmekte olup detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Başvuru Şartları Neler?

Adaylardan farklı ilanlara göre farklı şartlar istenebilmekte olup bu noktada en az öğrenim şartının sağlanması gerekmekte olup çoğu ilanda en az lise mezunu aday aranmakta olup birtakım ilanlarda ise en az ilköğretim mezunu adaylar da alınmaktadır.

Aynı zamanda adayların ilanlarda yer alan en belirli yaş aralığını sağlama, ilgili güvenlik sertifikalarına sahip olma, ilana göre değişmekle birlikte ilanın yapıldığı ilde ikamet ediyor olma şartı ve erkekler için askerliğini tamamlamış olma şartları da bulunmaktadır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda istenilen şartlar başvurulacak kadroya ve ilana göre değişiklik göstermekle birlikte en az öğrenim şartı, tecrübe şartı, kurum ile aynı ilde ikamet etme şartı, ilgili belge ve diğer alım şartlarını sağlamaları istenmektedir. Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılmakta olup https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048 ilgili ilanlara ulaşmak da mümkündür.

Editör: TE Bilisim