Haziran ayının ilk haftasında Türkiye İş Kurumu üzerinden 54 bin kadar açık iş ilanı bulunuyor. Birçok farklı sektörde milyonlarca kişiye istihdam olanağı sunan İŞKUR’da özel sektör ilanlarının yanında kamuya personel alımı ilanları da bulunuyor. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada 2019 yılı sonuna kadar 500 bin kadar daha alım ilanına çıkılması beklendiği söyleniyor. Hem yeni ilan edilecek hem de mevcut ilanlarda daimi vasıflı ve vasıfsız işçi alımına yönelik istihdam olanağı getirilmesi planlanıyor. İş ilanlarında sadece normal vatandaşlar değil eski hükümlü ve engeli vatandaşlara yönelik ilanlar da bulunuyor.

İŞKUR, üzerinden yapılan personel alım ilanlarına başvurmak isteyen adaylar yayınlanan ilana özel başvuru şartlarını sağlamak zorundadır. Bu ilanların her biri içeriğinde farklılık göstermekle birlikte, en az okur yazar olma şartı yer almaktadır. İş başvuruları başlamış olup, yapılacak başvurular İŞKUR internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Vasıflı ve Vasıfız olarak ilan edilen bu alımlar genel olarak beden işçisikadrosuna yapılacak alımları içermektedir. Engelli ve eski hükümlülerin de başvurabileceği bu ilanlarda genel olarak:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
  • 14 yaşından büyük olmak,
  • En ilköğretim mezunu olmak,
  • İlana göre engelli ya da eski hükümlü şartı aranabilmektedir.
  • Erkek adaylarda askerlik sorunun olmaması gibi şartlar aranmaktadır.

Genel olarak yayınlanan ilanların tümüne ulaşmak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=1440 adresinden ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim