İŞKUR insanları istihdam hayatına kazandırmaya devam ediyor!!! Temizlikçiden Paketleme Görevlisine, garsonlar muhasebeciye gibi çok farklı mesleklerden alımlar yapıyor. Yine 2021 senesi bitmeden evvel yüz binlerce kişiyi istihdam edeceğini duyuran İŞKUR bu açıklaması ile sevince boğdu.

İŞKUR üzerinden verilen bu işlere başvuru yapabilmek için evvela İŞKUR ‘a kayıtlı olmanız gerekmektedir. İŞKUR”a giriş için iki farklı seçenek vardır. İş arayan ve ya iş veren olarak hangisinden gireceğinizi seçmeniz gerekiyor. Daha sonra İŞKUR’a kayıt olarak rahatlıkla işlemlerinizi gerçekleştire bilmektesiniz.

İŞKUR Hangi Kadrolara Alım Yapmayı Planlıyor?

Temizlik görevlisi olarak 3604 kişi, makinesi olarak 2667 kişi, Garson olarak ise 2.598 kişi, Satış danışmanı olarak ise 2293 kişi alınacak. Konfeksiyon işçisi olarak belirlenen rakamlar 1.989 kişidir. Gazaltı kaynakçısı olarak belirlenen alım sayısı ise 1.938 kişidir. Paketleme işçisi olarak alınacak işçisayısı ise 1.653 kişidir. Şoför-yük taşımacı olarak belirlenen işçi alım rakamı 1.520 kişidir.

Önmuhasebeci olarak belirlenen tam rakam açıklaması 1.487 kişidir. Ambar/depo görevlisi olarak 1.206 kişi alınacak. Turizm elemanı olarak 1.183 kişi.Çağrı merkezi müşteri temsilcisi 1.133 kişi olarak belirlendi. Forklift operatörü olarak 1.074 kişidir. Bu belirlenmiş olan alımlara ek olarak alım yapılacağı da bilinen iş ilanlarına başvurmak için İŞKUR ‘un resmi iş ilanlarının devamlı takip edilmesi gerekmektedir.

İSKUR Üzerinden Açıklanan Is İlanlarına Genel İstenilen Şartlar Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Kamu haklarından yasaklanmamış olmak

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı veya bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlardan dolayı hükümleri bulunmamak.

İlanlarda verilen ek şartlara dikkat edilerek müracaat etmek.

Milli Güvenlik Kurulu’nca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.Yapılacak olan güvenlik soruşturmasından herhangi bir ihlalin olmaması ve temiz çıkması gerekiyor.

Bu şartları sağlayan adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden iletebilirler.