Adalet Meslek elemanı kadrosunda personel alımı yapılacak. Türkiye genelinde 81 il ve 900 ilçe genelinde faaliyetlerini sürdüren pek çok sayıda noter bulunuyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Adalet Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucu nöbetçi noterlik uygulaması getirildi. Hafta sonları araç alış satışları ile diğer noter işlemleri daha önce belirlenen ve Noterler Birliği tarafından açıklanan nöbetçi bürolar tarafından yapılabilecek. İŞKUR'da açıklanan noer katibi alım detayları ise şu şekilde;

NOTER KATİBİ ALIMI

Samsun İşkur (Türkiye İş Kurumundan) ilan edilen adalet meslek elemanı (noter katibi) alımında adayların Adalet Meslek Yüksek Okullarından mezun olmaları istenilmektedir. Ayrıca başvurular sadece bayan adaylardan alınacaktır. Yaş aralığında ise 18 ile 27 aralığında başvuru yapabilecek. Diğer yandan önlisans adayların başvuru yapabileceği alımlar için herhangi bir iş tecrübe şartı bulunmuyor.

GÖREVLERİ;

Noter katipliği mesleğinde bulunan personeller, ihtarname, senet ve örnek çıkarma, sözleşme vekalet gibi noterlik kanunda ve yönetmeliklerinde yer alan iş ve işlemlerin yapılmasında ve denetiminde görev yaparlar.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR'da açıklanan adalet meslek elemanı alımında ilan numarası: 00005310350  Bu ilana başvuru yapacak olan adayların 15 Ocak 2020 tarihine kadar başvurularını işkur e-şube portalından yada işkur şubelerinden tamamlaması gerekmektedir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim