Hem kamu hem de özel sektör kurum ve kuruluşlarında görev alan güvenlik görevlisi meslek grubu günümüzün en çok tercih edilen meslekleri arasında yer almaktadır. Bu noktada İŞKUR üzerinden ağustos ayı içerisinde toplamda 720 güvenlik görevlisi alımı gerçekleşeceği ilan edilirken adaylar Türkiye’nin farklı illerinde özel sektör kurumları bünyesinde istihdam edilecektir. İŞKUR üzerinden yapılacak olan başvurularda adayların sağlaması gereken birtakım şartlar bulunmaktadır.

Güvenlik Görevlisi Başvuru Şartları

İŞKUR üzerinden toplamda 702 güvenli görevlisi alımı yapılacaktır. Bu kapsamda başvuru yapmak isteyen adayların sağlaması gereken şartlar arasında şunlar yer almaktadır. Adaylardan istenilen en az öğrenim şartının sağlanması gerekmekte olup çoğu ilanda en az lise mezunu aday aranmakta olup birtakım ilanlarda ise en az ilköğretim mezunu adaylar da alınmaktadır. Aynı zamanda adayların ilanlarda yer alan en belirli yaş aralığını sağlama, ilgili güvenlik sertifikalarına sahip olma, ilana göre değişmekle birlikte ilanın yapıldığı ilde ikamet ediyor olma şartı ve erkekler için askerliğini tamamlamış olma şartları da bulunmaktadır.

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden yapılan güvenlik görevlisi alımında adayların İŞKUR’a kayıtlı olması gerekmekte olup ilgili ilanlara https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden erişim sağlayabilmektedir. Bu adres üzerinden yapılan online başvuruların yanı sıra yine ilana göre değişmekle birlikte adaylardan mülakat ve diğer başvuru şekli ile alımlar da kabul edilebilmektedir.

Güvenlik Görevlisi Maaşları için: https://www.isinolsa.com/maaslar/2019-ozel-guvenlik-maaslari-h27679.html