İŞKUR üzerinden personel alımları devam ediyor. Bu kapsamda 2019’un son günlerinde İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda toplamda 669 Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisialımı yapılacağı açıklanmıştı. Buna göre ilgili alımlara adaylar aralık ayı içerisinde başvurabilmekte olup adaylardan birtakım şartları sağlaması istenmektedir. Buna göre ilgili başvuru şartları ve detayları şu şekildedir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

İlgili alım ilanı için adaylarınTürkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,İŞKUR’a kayıtlı olmak ve işsiz statüsünde olmak,Kamu haklarına tam erişimi olmak, mahrum olmamak,Erkek adayların askerlik olmaması ya da askerliğin tamamlanmış olması,İlana göre ilköğretim şartının yanında yine bu şart ilana göre değişmekte olup en az ilköğretim ya da ortaöğretim mezunu şartı da istenebilmektedir. İlana göre değişmekle birlikte yakta durmaya, çalışmaya herhangi bir engeli olmamak ve belgelendirmek.İlana göre değişen bir faktör olarak ilgili yaş aralığında olmak, istenilen tecrübe yılına sahip olmak, ilanı yapan kurumun istediği yerde ikamet ediyor olmak gibi çeşitli özel şartların da adaylardan istendiği ve bu şartların ilana göre değişiklik gösterdiği görülmektedir.

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda istenilen şartlar başvurulacak kadroya ve ilana göre değişiklik göstermekle birlikte en az öğrenim şartı, tecrübe şartı, kurum ile aynı ilde ikamet etme şartı, ilgili belge ve diğer alım şartlarını sağlamaları istenmektedir. Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılmakta olup https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=10436 adresinden ilgili ilanlara ulaşmak da mümkündür.