Kamu ve özel firmlara tecrübesiz, tecrübeli işçi, personel ve memur alımı yapılacak.

Kamu kurumlarına memur alımlarının bir kısmı İŞKUR üzerinden başvuru yapılabilmekte. İŞKUR aynı zamanda özel firmaların personel ihtiyaçlarının giderilmesi için işveren ile işçileri buluşturarak istihdama önemli katkılar sağlamaktadır. Ayrıca İŞKUR'un uzun bir süredir yaptığı istihdam şekillerinden bir tanesi olan Toplum Yararına Programları ile kamu kurumu personel ihtiyaçlarının önemli bir kısmı karşılanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara temizlik, çevre düzenleme, ağaçlandırma uygulama alanlarında alımlar için son gün 29 Eylül. Bu alımların hangileri olduğunu öğrenmek ve başvuru yapmak için linki tıklayınız

29 EYLÜL İTİBARİ İLE 52 BİN PERSONEL ALIMI;

Diğer yandan kamu özel kuruluşlara 29 Eylül tarihi itibari ile 52 bin kişilik istihdam yapacak.52.256 açık iş sayısının yanı sıra 2019 yılında işe yerleşen sayısı 1.099.944 olarak açıklandı. Son 10 yılda işe yerleşen işçi ve personel sayısı 7.5 milyona erişti. Buna göre en çok alım yapılan meslekler ise şu şekilde sıralanmaktadır.

EN ÇOK ALIM YAPILAN KADROLAR NELER?

Beden işçisi kadrosunda 10 Bin 775 kişi istihdam edilecek iken temizlik görevlisi kadrosunda 1842 alım gerçekleştirilecek. Diğer alanlarda satış danışmanı olarak 1713 kişi, makine dikişçi olarak 1684 kişi, garson kadrosunda 1407, kasiyer olarak 856 kişi, muhasebeci olarak 784 personel, aşçı olarak 590 kişi, aşçı yardımcısı olarak 448 kişi istihdam edilecek. Bu kadrolardaki alımlarda başvuru şartları ise şu şekilde olacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Adayların en az 18 yaşını tamamlamış olmaları, 19 yaşından gün almış olmaları gerekli olacak. Eğitim seviyesinde en az okur yazar, gerekli olan sertifikalara sahip olmak, iş tecrübe şartlarını taşımak gerekli olacak. Diğer özel şartlar için ilan detaylarını inceleyebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim