Her gün hem özel hem de kamu iş ilanlarının gerçekleştiği İŞKUR üzerinden açıklanan son ilanlara göre İŞKUR’un Mesleki eğitim ve işbaşı kursları kapsamında, geleceğin meslekleri projesi kapsamında günlük 70 TL’den fazla bir ücret ile personel alımı yapılacaktır. İŞKUR resmi internet sitesinde yer alan ilan metninde ilgili kadrolar ve genel şartlar da açıklandı.

Kadro ve Ücret Detayları Nelerdir?

10’dan farklı şehirde çeşitli mesleklerde eğitim ve istihdam edilecek olan adaylara günlük öğrenciler için 58 TL, yetişkinler için 77 TL zaruri gider ücreti, geleceğin mesleği programlarında günlük 85 TL, sanayi sektörü iş başı eğitimlerine ve bu eğitime katılan kadınlara 2-5 yaş arası çocuğu olması durumunda 400 TL, iş kazası ve meslek sigortası, genel sağlık sigortası olanaklar sağlanacaktır.

İlgili kadrolar satış elemanı, konfeksiyon işçisi, manav, makineci (dikiş), çağrı merkezi müşteri temsilcisi, konfeksiyon işçisi şeklinde yer almaktadır. Adayların ilgili kadrolara başvurmak için şu şartları sağlaması gerekmektedir:

  • İŞKUR’a kayıtlı olmak ve işsiz olmak,
  • 15 yaşını bitirmiş olmak,
  • İşverenin 1. Ya da 2. Dereceden yakını olmamak,
  • Uzun vadeli sigorta primi olmamak,
  • İş ve meslek danışmanlığından daha önce yararlanmamış olmak şartlarını sağlamaları gerekmektedir.

İlgili kadrolara ulaşmak ve başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda yer alan linke tıklayarak açılan sayfada ilanlara ulaşabilir.

https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1

Editör: TE Bilisim