Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kurumlardan bir tanesi olan İŞKUR açıkladığı farklı eğitim düzeyindeki personel alımlarından bir tanesi de Çocuk Gelişimi Meslek Elemanı kadrolarında oldu. Açıklanan ilanlarda en az lise mezunu olan ve bu alanlarda tecrübe şartlarını taşıyan ya da taşımayan adaylara yönelik “ çocuk gelişimi personel alımı”   başvuruları başladı.

ALIM YAPILACAK KURUMLAR;

Özel eğitim kurumlarından;  çocuk evleri, rehberlik ve araştırma merkezleri, Anaokulları, çocuk ve gençlik merkezlerinde bu alımlar gerçekleşecek. Uzman olarak 7 kişi, çocuk gelişimi ve eğitim öğretmeni kadrosunda 28 kişi, bu alanlarda eleman kadrosunda 42 kişi ve diğer çocuk gelişimcisi kadrolarında ise 2 kişi olmak üzere 81 il genelindeki kurumlarda görevlendirilecek.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

18 yaşını doldurmuş ve 19 yaşından gün almış olmak, Çocuk Gelişimi alanlarında lise, ön lisans yada lisans mezunu olmak gerekecek. Daha önce bu alanlarda iş tecrübesi olanlar ilanlarda öncelikli olabilecek. İlan ayrıntılarında ayrıntılı olarak açıklanan genel şartları taşıyan adaylar başvurularını son günden önce tamamlaması gerekiyor. Başvurular nasıl yapılacak?

BAŞVURU YÖNTEMLERİ;

İŞKUR üzerinden açıklanan çocuk gelişimi meslek elemanı, uzman veya öğretmeni alımları için başvurular; e-şube portalı üzerinden, iş ve meslek danışmanları aracılığı ile ya da ilan ayrıntılarında açıklanan şekillerde yapılabilecek. AÇSH Bakanlığı tarafından Koronavirüs önlemleri kapsamında bazı tedbirler açıklanmıştı. Adaylar bu sebeple online olarak başvurularını tamamlamaları daha faydalı olacaktır. İlanlar aerişmek için işkur üzerinden meslek alanına çocuk gelişimi yazarak aratmak yeterli olacaktır.

Editör: TE Bilisim