Türkiye’de işsiz vatandaşların iş edinmesinde, mesleki ve teknik eğitiminde destek sağlayan kamu kurumlarından İŞKUR, İŞ Başı Eğitim Programı kapsamında günlük 77 TL’ye farklı pozisyonlarda alım yapmakta ve bireylerin meslek sahibi olmasına katkı sağlamaktadır. İEP kapsamında Ağustos 2019 tarihi ile 4 ilde aktif alımlar devam etmekte olup bu noktada adaylar eczane işçisi, konfeksiyon işçisi, satış danışmanı ve elektrik, elektronik teknisyeni olarak görev yapacaktır. İlgili alanlara yapılacak personel alımları ise Sakarya, Yozgat, Osmaniye ve İzmir’de gerçekleştirilmektedir. Buna göre bu illerde ikamet eden adaylar ilgili programlara başvuru yapabilmektedir.

Başvuru Şartları

İŞKUR İEP kapsamında günlük 77 TL’ye hem meslek öğrenmek hem de istihdam edilmek isteyen vatandaşların bu programa başvurmak için şu şartları sağlaması gerekmektedir.İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,15 yaşını tamamlamış olmak,İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,Emekli olmamak,Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak şartları aranmaktadır.

Başvuru Şekli

İlgili alanlarda istihdam edilmek isteyen adaylar programlara https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx adresi üzerinden ulaşmaktadır. Buna göre ilgili ilan numaraları, açılan sayfada sol üstteki ilgili yere yazılarak ilana ulaşmak ve başvuru yapmak mümkündür.