Her gün yüzlerce iş ilanının yayınlandığı İŞKUR’da hem özel hem de kamu sektörüne ilişkin ilanlar yer alıyor. Genel olarak KPSS ilan şartı ya da KPSS şartı olmadan başvurulabilen birçok farklı pozisyonda iş olanağı bulunan sitede ise haziran ve temmuz ayı genelinde toplamda 50 bin personel istihdam edileceği açıklanmıştır. Özellikle farklı birçok kadroda yayınlana ilanlar Türkiye’nin birçok ilinde, farklı firmalar veya kamu kurumları tarafından verilmektedir.

En Çok Beden İşçisi ve Temizlik Görevlisi Alınıyor

Binlerce iş ilanının yayınladığı sitede, sektörlere göre iş aramak ve bulmak oldukça kolay. İŞKUR üzerinden duyurulan personel alımı ilanlarında ise bu ay en çok beden işçisi ve temizlik görevlisi alımları yapılıyor. Bunun yanı sıra en çok ilan açılan meslekler ise şu şekilde yer alıyor:

  • Satış danışmanı, satış uzmanı,
  • Makineci, dikiş elemanı,
  • Çağrı merkezi müşteri temsilcisi,
  • Garson, servis elemanı,
  • Ön muhasebeci,
  • Turizm ve otelcilik elemanı başta olmak üzere toplamda 50 bin kişi bu farklı kadrolarda iş bulma olanağı elde etmektedir.

İŞKUR üzerinden yapılan online başvurularda adaylardan genel alım şartlarının sağlanması istenmekte olup bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, erkekler için askerliğini tamamlamış/tecilli olma, kamu haklarından tam yararlanma gibi şartlar yer almakta olup kadroya ve ilana göre değişen özel şartlar da bulunmaktadır.

İlgili açık iş ilanlarına başvurmak için: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx