Paketleme işçisi ile Çay Üretim İşleme Personel Alımları Yapılacak!

2020 çay sezonu hazırlıkları başladı. Koronavirüs nedeniyle sosyal mesafe kuralarına uygun olarak, çay hasat döneminde çalışacak mevsim işçisi ihtiyacının giderilmesine yönelik çok sayıda personel alımları ilanları açıklandı.

BAŞVURUDA TECRÜBE ŞARTI YOK!

18 yaşını doldurmuş, herhangi bir sertifika şartı aranmadan, tecrübe şartı gerektirmeden, en az ilköğretim mezunu yeterli olacak. Paketleme işçisi alımları genel başvuru şartlarında adaylardan herhangi bir tecrübe şartı da aranmıyor.

İŞKUR üzerinden paketleme ve çay üretim işleme personel alımlarında artışlar var. Çaykur Genel müdürlüğü üreticileri uyardı. Bu sene salgın nedeniyle geçen yıllara göre daha zor geçeceği algısının doğru olmadığını üretimlerin toplama, satış konularında aceleci davranmadan rahat bir şekilde hasat dönemini geçirmelerini istedi. Çaykur rahatlatan bir alım korası ilan edileceği müjdesini verdi.

PAKETLEME İŞÇİSİ ALIMI;

Paketleme işlerinde görevlendirilecek olan personellerin en az ilkokul mezunu olmaları yeterli olacak. Üretim alanlarında bulunan çıktıların paketlenmesi ve satışa hazırlanması aşamasında görevlendirilecekler. Buna göre bazı ilanlar İstanbul İlinde, Adana, Konya, Sakarya, Samsun ve Zonguldak illerinde paketleme personel alımı yapılacak.

Çay üretim ve işleme elemanı alımlarında Giresun, Artvin, Ordu, Rize Trabzon illerinden alımlar yapılacak. Bu alımlarda adaylar çay üretim fabrikaların üretim tesislerinde imalat ustası, şoför aşçı, tasnif, buhar kazanı, yaş çay yüklemesi gibi alanlarda görevlendirilecekler.