Binlerce adayın merakla beklediği ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Polis Akademisi tarafından yapılan çarşı ve mahalle bekçiliği alıma ilişkin bekleyişler devam ederken İŞKUR üzerinden birçok özel sektör kurumu tarafından bekçi alımı yapılacağı açıklandı. Türkiye’nin birçok ilinde farklı kurumlar bünyesinde yapılacak olan alımda adayların ilanlarda yer alan başvuru şartlarını sağlaması gerekmektedir. Alım yapacak olan kurumlara ilişkin detaylar, başvuru şartları ve başvuru şekli ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Başvuru Şartları Neler?

Türkiye genelinde özel sektör kurumları tarafından yapılacak olan bekçi alımlarında adayların genel olarak sağlaması gereken başvuru şartları arasında T.C. Vatandaşı olmak, ilköğretim, Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmaları,18 yaşını tamamlamış olmak, fiziki şartlarda erkeklerde ve bayanlarda herhangi bir sıkıntı çıkartacak engele sahip olmaması, adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşımları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları, ilgili alanda değişmekle birlikte silah taşıma ruhsatına sahip olma, ilgili alanda sertifika ve belgelere sahip olma, ilana göre değişmekle birlikte istenen il ya da ilçede ikamet etme gibi daha birçok özel başvuru şartı yayınlanan ilanlara göre değişmektedir.

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlara başvuru yapmak isteyenlerin ilk olarak İŞKUR’a kayıtlı olmaları gerekmekte olup adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=2164 adresi üzerinden yayınlanan ilanlara erişim sağlayabilmekte ve online başvuru yapabilmektedir. Toplamda 41 kurum tarafından yayınlanan ilanlarda çok sayıda bekçi alımı yapılacaktır. İlgili ilana tıklayarak hem başvuru yapmak hem de ilan detaylarını görmek mümkün olmaktadır.

Özel Sektörde Bekçi Maaşları

Özel sektörde görev alan bekçilerin maaşı çalışılan kuruma, deneyime, mezuniyet durumuna ve diğer benzeri özel durumlara göre değişmekle birlikte ülkemizde genel olarak asgari ücret düzeyinde ortalama maaşların yer aldığı görülmektedir. Bu noktada maaşlar vardiyalı olarak çalışmak, çalışılan kurumun aradığı nitelikleri taşımaya göre artış gösterebilmektedir. Kamuda görev yapan çarşı ve mahalle bekçilerine göre maaşların ortalama olarak daha az olabildiğini ifade etmek mümkündür.

Editör: TE Bilisim