Sağlık Bakanlığı 2020 yılı için personel alımlarına devam ediyor. Haziran ayında tercihleri alınan 2020/8 kapsamında tercih kılavuzu için tercihler geçtiğimiz gün sona erdi. tercih yapan adaylar büyük heyacanla sonuçları beklerken şimdiden sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Bizde sizlere tahmini sonuç açıklanma zamanı ve KPSS taban puanı kaça kadar düşebilir hakkında bilgieri İşin Olsa ekibi olarak aktaracağız.

EN AZ LİSE MEZUNU 3000 YENİ PERSONEL ALINACAK!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs sebebi ile kurduğu yeni hastanelere ve sağlık birimlerinde görevlendirmek üzere lise, ön lisans ve lisans mezunu olan 3000 yeni personel alımı yapacak. Bakanlık yayımladığı tercih kılavuzunda da alımlar sadece yeni adaylardan olacağını belirtti. İlgili açıklama " Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4, 2019/7, 2020/4 ve 2020/5 Tercih Kılavuzundaki sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir" şeklindeydi.

Bu kapsamda lise mezunu 373, Ön Lisans mezunu 606 ve lisans mezunu 2021 kişilik kadro ile sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Adaylar tercihlerini, Sağlık Teknikeri, Sosyal çalışmacı, Psikolog, Hemşire, Fizyoterapist, Ebe ve Diyetisyen ünvanlarında aldı.

KPSS PUANINA GÖRE DEĞERLENDİRME YAPILACAK!

Adaylar tercihlerini 2018 yılında almış oldukları puanlara göre yaptılar. Lise mezunları KPSSP94, Ön Lisans KPSSP93 ve Lisans meuznu adaylar KPSSP3 puan türünde göre yapılacak sıralama sonucuna göre belirlenecek. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

SONUÇLARIN DUYURULMASI:

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kuruma elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden öğreneceklerdir.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz atama da yani KPSS 2020/5 Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı atamasında sonuçlar oldukça erken açıklanmıştı. tercih işlemleri 31 mart 2020 tarihinde sona erdi ve aradan 5 gün geçtikten sonra 04 Nisan 2020 tarihinde tercih sonuçları açıklanmıştı.

KPSS 2020/8 kapsamında alınan tercihlerde en geç 10 gün içerisinde açıklanması beklenmektedir. yani tercih işlemleri 22 Haziran 2020 tarihinde sona erdi ve Haziran sonu veya Temmuz ilk haftası açıklanacaktır. Büyük ihtimalle 30 Nisan 2020 tarihine kadar açıklanabilir çünkü geçtiğimiz atama sayısına göre alım sayısı 6 kat daha az.

ATAMA PUANLARI KAÇA DÜŞER?

Adayların belkide en çok merak ettiği konulardan birisi olan KPSS tercihlerinde atama puanları kaça düşer oluyor. Geçtiğimiz atamada en düşük KPSS puanı Sağlık bakanlığı Afyonkarahisar devlet hastanesi - Afyonkarahisar - taşra perfüzyonist bölümünde 52,91298 kpss puanı ile atama gerçekleşti. Ön Lisans seviyesinde Sağlık Teknikeri eczane 69,33555 ve lise seviyesinde Sağlık teknisyeni ilk ve acil yardım bölümünden 76,94903 kpss puanı ile atama gerçekleşti.

KPSS 2020/8 tercihlerinde budurum biraz farklı olabilir. Atamaların Sadece İstanbulda yapılacağından puanlar biraz yüksek beklenmektedir.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Editör: TE Bilisim