Daha önce de uygulaması bulunan İŞKUR ile işçi gönderimi tekrar gündeme geldi. Buna göre İŞKUR Yurtdışı İstihdam Hizmeti kapsamında ya da İŞKUR sitesinde yayınlanan ilanlar aracılığı ile yurtdışına işçi gönderimi yapılmaktadır. Hali hazırda Almanya’da çalışacak olanlar için açılmış aktif iş ilanlarına ait detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Sağlık Personeli Alımı

İŞKUR Üzerinden yayınlanan yeni ilanlarda V Grup Turizm veOtelcilik Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi tarafında 15 hasta ve yaşlı bakı elemanı, 20 hemşire ve 15 hemşire yardımcısı istihdam edilecek olup adaylar Almanya’nın Koblenz kentinde faaliyet göstermekte olan HealthAgency isimli çözüm ortağı şirket tarafından Almanya’da çalışma ve oturma izni alınarak şirket bünyesinde bölgedeki hastane ve yaşlı bakım evlerinde çalışacaktır.

Buna göre adayların 18-40 yaş arası, Bay-bayan, B1 tipi Almanca sertifikası (Sertifikası olmayan adaylar B1 tipi sertifikayı kursa giderek almak zorundadır.), Yurt dışı çıkış yasağı olmayan kişiler olması ve diğer eğiti ve özel şartları sağlamasıgerekmektedir.

İlgili ilana başvurular ilan numarası girilerek https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden sağlanabilmektedir.

Tır Şoförü Alımı

İŞKUR’da yayınlanan bir diğer ilanda ise DotaLogıstıcsInternatıonal Transport şirketi tarafından yurt dışı başta Almanya, İsviçre, Romanya ce Avusturya hattında taşıma yapacak tır şoförü alımı yapılacaktır. Buna göre adayların yurt dışı deneyimi olma, D-E sürücü belgesine sahip olma, SRC 1, 2, 3, 4, Psikoteknik, Dijital Ehliyet,Pasaport, Sürücü Kartı,Mesleki Yeterlilik Belgesini bulundurma şartlarını sağlaması istenmektedir.