Gündemde oldukça dikkat çeken ve birçok kişinin merakla beklediği bekçi alımı yapılmasına ve yeni adayların alımına devam edileceği duyuruldu. Önceki dönemde ilan edilen kadroya yapılan başvurularda ise heyecan devam ediyor 18 Mart ile 1 Nisan tarihlerinde başvuran adayların ön başvurusunun yakın zamanda açıklanacağı tahmin ediliyor. 2019 yılı itibari ile ise ön başvuru sonuçlarının Haziran’ın sonuna doğru, asıl sınavın ise temmuz ortalarında yapılması beklenmekle birlikte resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Yeni Bekçi Alımına Devam Edilecek

Türkiye genelinde yeni bekçi alımlarına devam edilmesi beklenmekle birlikte kadroların yine Çarşı ve Mahalle bekçisi şeklinde olması tahmin ediliyor. Başkan Erdoğan tarafından verilen talimatla birlikte bekçiler yine görev başına gelmişti. Merakla beklenen yeni bekçi kadroları için ise gözler emniyet genel müdürlüğünde. Bekçilik şartlarında ise birçok kişinin umutla beklediği gibi bir iyileştirme yapılması bekleniyor. Önceki dönemde birçok aday diğer şartların tutmasına rağmen askerlik şartı yüzünden kadrolara başvuru yapamamıştı. Peki merakla beklenen yeni bekçi kadrosu için alım şartları nasıl olacak, işte kriterler:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • En az 1.67 cm boyunda olmak,
  • Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak,
  • En az lise dengi bir okuldan mezun olmak, memuriyete engel bir durumu olmamak ile askerliğini tamamlamış olmak şartları 2019 bekçi alımı için de geçerli olması bekleniyor.

İLANLARA ULAŞMAK İÇİN https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=2164