İŞKUR sadece Türkiye'de değil, dünyanın farklı noktalarındaki personel alımlarında da vatandaşlara destek sağlamaya devam ediyor. Konu ile ilgili yapılan son açıklamalarda ise Almanya'da çalışmak üzere personel alımı yapılacağı belirtildi.

İŞKUR üzerinden Almanya'ya personel alımı detayları ne?

Almanya'nın Koblenz kentinde faaliyet gösteren Health Agency atlı firma tarafından yapılacak olan bu alımlarda, istihdam edilecek kişilerin oturma izinleri gibi tüm yasal süreci de karşılanacak. Böylece vatandaşlar internet üzerinden yapacakları başvurular ile birlikte Almanya'da çalışma ve oturum izni gibi pek çok farklı imkana da sahip olacak.

Hangi alanlarda alım yapılacak?

Bir sağlık kurumu olan ilgili firma, Almanya'da istihdam edilmek üzere hemşire, hemşire yardımcısı, hasta ve yaşlı bakım elemanı istihdam edecek. Yapılacak bu alımlarda her bir kadro için detaylı olarak kriterler belirtilmiş durumda.

Hasta yaşlı ve bakım elemanı olarak 15 bay ve bayan personel alınacak. Alman Sağlık Bakanlığı tarafından da desteklenen bu proje kapsamında, 18 ile 40 yaş arasındaki personeller istihdam edilecek. Yurtdışı çıkış yasağı olmayan ve aynı zamanda Almanca B1 tipi sertifikası olan vatandaşlar alınacak.

Hemşire başvurularında ise 20 bay ve bayan hemşire alınacak. Hemşireler için de yine aynı şartlar geçerli.

Hemşire yardımcısı ise 15 bay ve bayan olmak üzere alınacak.

Başvurular nasıl yapılacak?

Adaylar başvurularını yaptıktan sonra uygun görülmesi halinde telefon ile iletişim kurularak mülakat aşamaları için çağrı yapılacak. Adayların kriterleri sağlamasının yanı sıra alanlarında iyi bir deneyime sahip olması ve aynı zamanda referanslarının da bulunması tercih sebebi olacak.

İlgili ilanlara başvurmak isteyen vatandaşların İŞKUR hesabına sahip olması ve İŞKUR üzerinden firma tarafından açılmış olan ilanlara müracaat etmesi ise yeterli olacak. Alımlarda herhangi bir il sınırlaması bulunmadığı vatandaşların bulunduğu bölgelerden müracaatta bulunması mümkün.

Editör: TE Bilisim