Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre farklı alanlarda 406 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. Söz konusu kurumlar bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere en az lise mezunu memur alımı yapacaklar. Peki İŞKUR üzerinde yayımlanan memur alanları nedir? Kimler başvuru yapabilecek? Nasıl Başvuru yapılacak? tüm bu detayları siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

İŞKUR üzerinden yapılacak Memur Alımı başvuruları için adayların bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. İlgili ilanlar kamu Grubu ve Kuruluşları ile özele yapılacak. Ayrıca Engelli, Eski Hükümlü ve Normal statüde olan adaylar başvuru yapabilecekler.

ALIM YAPILACAK MEMUR KADROLARI:

  • Büro Memuru (Dış Ticaret) 13
  • Büro Memuru (Genel) 309
  • Büro Memuru (İdari İşler) 9
  • Danışma Memuru 52
  • Diğer Büro Memurları 1
  • Diğer Sağlık Personeli(Sağlık Memuru) 2
  • Sağlık Memuru 1
  • Üretim Planlama Memuru 17
  • Yurt Yönetim Memuru 2

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR aracılığı ile yukarıdaki alanlarda 406 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. En çok tercih edilen alanlardan birisi de Büro Memurudur. Bu kapsamda adayların iyi derecede Bilgisayar kullanabilmesi gerekmektedir. Adaylardan aranacak başvuru şartları ise,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Evrak Kontrolü sağlayabilmek, Erkek adaylar için askerlik ile ilgisi olmamak, Esnek çalışma saatlerine uygun olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Meslek etiğine uygun davranışlar sergileyebimek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Alım yapılacak ilde ikamet ediyor olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 45 yaşından büyük olmamak,

En az Lise mezunu olmakla beraber Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak, Güçlü yazılı ve sözlü iletişim becerisi sergilemek gibi şartlar aranacak.

KPSS ŞARTI ARANMIYOR!

İŞKUR üzerinde yayımlanan memur kadroları için adaylardan KPSS şartı aranmıyor. İlgili ilanlara başvuru için adayların mesleki eğitimlerine ve bilgilerine bakılacak olup diğer nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek. KPSS siz Memur Alımı için Erkek ve Kadın adaylar alınacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR memur alımı başvuruları sadece İnternet ortamından yapılacak. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar aşağıdaki adımları inceleyerek ilanlara başvuru yapabilirler.

1. ADIM: Öncelikle adayların https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine üyelik bilgileri ile giriş yapmaları gereklidir.

2. ADIM: Açılan ekranda "Meslek" Yazan kıza başvuru yapmak istediğiniz kadroyu seçerek " Ara" tuşuna tıklayabilir ve ilgili ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Aşağıdaki görsel size başvuru için yardımcı olacaktır.

YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREREK İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLABİLİRSİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim