Özel güvenlik olarak çalışma yetkinliği bulunan vatandaşların başvuru yapabileceği bu ilanlarda en çok İŞKUR dikkat çekiyor. İŞKUR üzerinden yapılan alımlar sayesinde kişilerin özel güvenlik olarak istihdam edilebilmesi mümkün. Bu bakımdan kişiler özel güvenlik olarak yeni bir iş arayışında ise İŞKUR ilanlarına göz atarak bulunduğu bölgede ya da çalışabileceği illerdeki ilanlara başvuru yapabilir.

Özel güvenlik ilanları İŞKUR üzerinden yayınlanan özel güvenlik ilanları için İŞKUR internet sitesine giriş yapılarak iş arama bölümünün kullanılması yeterli. İl-ilçe gibi farklı fitre ödemeler dahilinde aramalar yapabileceğiniz bu İŞKUR sayfası sayesinde kişilerin ihtiyaç duyabileceği ilanlara hızlı bir şekilde ulaşması mümkün.

Özel Güvenlik Görevlisi İlanlarına Başvuru Şartları Neler?

Özel güvenlik görevlisi olarak ilanlara başvuru yapmak isteyen vatandaşların öncelikli olarak sertifikaya sahip olması gerekmektedir. Sınavlara girerek alınan bu sertifikalar sayesinde şartlar yerine getirilmiş olacaktır. Bu belgeye ve yeterliliğe sahip olmayan kişilerin herhangi bir şekilde başvuru yapması mümkün olmamaktadır. Başvuru şartlarında yer alan diğer aranan kriterler ise şöyle;

18 ya da 21 yaşından büyük olmak

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Kamu haklarından mahrum olmamak

En az ilköğretim mezunu olmak

Kamera sistemlerini kullanabilmek

Herhangi bir sağlık sorununa ya da askerlik ile ilişkiye sahip olmamak

Vardiyalı çalışmayı kabul etmek

İlanların durumuna göre özel kriterler ve şartlar da bulunabilmektedir.

Editör: TE Bilisim