Türkiye genelindeki hastanelere ve sağlık birimlerine çok sayıda sağlıkçı kadrolarında personel alımları bekleniyor. Buna göre Türkiye İş Kurumu üzerinden açıklanan personel alım ilanlarında eğitim düzeyinde en az ilköğretim düzeyindeki istihdamlar yoğun ilgi gösteriyoruz. Bu alımlar şu şekilde olacak.

İLKÖĞRETİM MEZUNU SAĞLIK PERSONELİ ALIMLARI;

İŞKUR'da hastan ve yaşlı bakım elemanı, hasta refakatçisi olarak 92 kişi alınacak. Diğer yandan hasta danışmanı hasta kabul görevlisi, hastane hizmetlisi olarak 50 kişi alınacak. Bu kadrolardaki alımlarda adayların eğitim düzeyinde en az ilköğretim mezunu olmaları yeterli olacak. 

HASTANE, HEMŞİRE GÜVENLİK GÖREVLİSİ VE DİĞER KADROLAR,

Türkiye genelindeki özel hastanelerde ve özel sağlık birimlerinde görevlendirilmesi beklenen personel alımları sadece bununla sınırlı olmayacak. Buna göre hemşire kadrosunda (hemodiyaliz, yoğun bakım, yeni doğan gibi ) 155 kişi alınacak. Hastanelerin güvenliğinden sorumlu özel güvenlik kadrolarında en az lise mezunu personel alımları gerçekleştirilecek. Sağlık birimlerinden mezun klinik destek personeli alınacak. Başvurular nasıl yapılacak?

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar tüm bu alımlara adresi üzerinden erişebilir. Sıralamayı alfabetik olarak değiştirdikten sonra başvuru yapmak istenilen kadroları bularak başvurularını İşkur üzerinden ya da şubelerden tamamlayabilirler.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların başvurularda en az 18 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir. eğitim şartlarını taşımaları ve istneilen iş tecrübesine sahip olmaları  istneilmektedir. İlanlarda istenilen diğer özel şartları da taşımaları ile başvuru yapabilirler.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim