Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı ilana göre bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için memur alımı yapacağını ilan etmişti. 26 Kasım 2019 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatına 9. dereceli kadroda, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği alanlarından mezun olan ve KPSSP121 puan türünden puana sahip olan 60 kişi alacak. 

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Diyanete 9. dereceli kadroya Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfı kadrosuna  60 öğretmen adayı için başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını en geç 17 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet adresi olan (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden sınav başvuru formunu dolduracaklardır. 

Başvuru formunu dolduran adaylar, sınav başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne 04/12/2019–17/12/2019 tarihleri arasında saat 08.30- 16.30 arası şahsen müracaat edeceklerdir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Diyanet adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklere göre,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 

gibi nitelikker aranıyor. Ayrıca Özel olarak ise adaylardan,

Eğitim Şartı: Üniversitelerin lisans düzeyinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği birisinden mezun olmak.

KPSS Şartı: 2018 ve 2019 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP121 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim