Türkiye İş Kurumu üzerinden KPSS şartsız özel firmalara büro memuru alımı gerçekleştirilecek.  Çalışma Bakanlığı'nın 13 Haziran 2020 tarihli İŞKUR ilanları açıklandı. İlanlarda en çok alım yapılan ve adayların en çok başvuru yaptığı kadro olan Büro Memur alımlarına 481 kadro ayrıldı. En çok alım yapılan diğer kadrolar şu şekilde;

Beden işçisi 7408, temizlik görevlisi 1008, makineci 940, satış uzmanı danışmanı 887, ön muhasebeci, 869, kaynakçı 770, çağrı merkezi temsilcisi 663, konfeksiyon işçisi 653, şoför 533, garson 508, Ambar memuru 433, Turizm Otelcilik elemanı 429, kasa 437, aşçı 326 olmak üzere büro memuru kadrosunda ise 481 kişi alınacak.

BÜRO MEMURU GENEL ŞARTLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olmaları, 18 yaşını doldurmuş olmaları, 19 yaşından gün almış olmaları, memuru kadrosundaki başvurularda en az İlköğretim ve lise mezunu olmak, ofis programlarına hakim olmak, başvuru özel şartlarında açıklanan işin gerektirdiği diğer özel şartlara sahip olmak, adayların ofiste gerekli evrak yazışmalarına takibini yapabilecek nitelikte olmaları aranmaktadır. Başvurular nasıl yapılacak? Adayların bu başvuruları yapabilmeleri için gerekli olan şartları taşımış olmaları ile İŞKUR e-şube Portalı üzerine üzerinden abone olmaları ve İŞKUR portalına giriş yaparak ilan arama sayfasına gelerek, buradan büro memuru kadrosunu kadro alanına yazmaları ve arama yapmaları yeterli olacak. Başvuru son tarihinden önce İŞKUR e-şube portal üzerinden ya da ALO 170 hattı ile başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

KAMU KURUMLARINA MEMUR ALIMI;

İŞKUR üzerinden özel firmalara olduğu kadar kamu kurumlarına da çok sayıda memur alımı gerçekleştiriliyor. Bu alımların başvurusu devam eden ilanlardaki kadrolar şu şekilde Bilgisayar mühendisi, Ekonomist, grafik tasarımcısı, istatistikçi, endüstri mühendisi, taksi Şoförü, beton parke ve bordür taşı döşeme işçisi, proje danışmanı, tarım işçisi, aşçı olmak üzere 12 kamu işçisi ve memuru alınacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim