Üniversiteler Personel Alımı ilanlarını duyurdular. Nisna ayı ve mayıs ayı itibari ile yayımlanan Öğretim Üyesi Alımı ilanlarına göre farklı Üniversiteler bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda Öğretim Üyesi, Öüretim Görevlisi ve, Araştırma Görevlisi alanların 464 kişilik kadro ile personel alımı yapacaklar.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Yayımlanan Üniversite ilanlarına göre Öğret, Üyesi ve Görevlisi alanlarında, Profesör, Dr.Öğr.Üyesi, Doçent, Araştırma Görevlisi kadrolarında toplamda 464 kişilik boş kadro ile alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2- ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

3- Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenen dönüşüm tablosu esas alınacaktır.

ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMLARI:

Yayımlanan Üniversite ilanlarına göre farklı üniversiteler toplamda 425 Öğretim Üyesi alımı yapacaklar.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ALIMLARI:

Öğretim Görevlisi alanında ise toplamda 68 kişilik kadro ile alım yapılacak.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIMI:

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Üniversitelerin Öğretim Üyeliği alım ilanına başvuruda bulunacak olan adaylar başvuru süreleri içerisind başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda Başvurular Üniversiteleerin ilanlarında yer alıyor. İlgili ilanlar Aile ve Çalışma Bakanlığının Kamu İlanları sitesinde yayımlanmış olup aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanlara ulaşabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

BAŞVURULAR VE DETAYLAR: https://kamuilan.ailevecalisma.gov.tr/

Editör: TE Bilisim