Devlet Personel başkanlığı ve Resmi Gazete tarafından her geçen gün yeni  personel alım ilanları yayımlanıyor. İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde sizlere Üniversitelerin yayımladıkları akademik personel alım ilanları hakkında bilgi vereceğiz.

HANGİ ÜNİVERSİTELER PERSONEL ALIYOR?

Toplamda 436 kişilik boşluk ile akademik personel alım ilanları yayımlandı. Bu bağlamda Batman üniversitesi 32, Malatya Turgut üniversitesi 16, İstanbul üniversitesi 13, Amasya üniversitesi 15, Batman üniversitesi 31, Bitlis Eren üniversitesi 8, İskenderun Teknik üniversitesi 3, Bingöl üniversitesi 20, Bursa Uludağ Üniversitesi 36, Sinop Üniversitesi 17, Çukurova Üniversitesi 1, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 37, Sakarya uygulamalı Bilimler üniversitesi 9, Bingöl üniversitesi 5, İnönü üniversitesi 50, Abdullah Gül üniversitesi 14, Bandırma Onyedi Eylül üniversitesi 4, İskenderun üniversitesi 15, Gaziantep Bilim ve teknoloji üniversitesi 10, Burdur Mehmet Akif Ersoy üniversitesi 2, Aydın Adnan Menderes üniversitesi 48, Akdeniz üniversitesi 12 , Kastamonu üniversitesi 12, Süleyman Demirel üniversitesi 20 olmak üzere 436 personel alınacak.

Bu bağlamda Bu üniversiteler, Öğretim Görevlisi, Doçent, profesör, Öğretim Üyesi, Araştırma Görevlisi pozisyonlarında alım yapacaklar.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracak adayların istedikleri birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, Doçentlik belgesinin onaylı örneğini, 2 adet fotoğrafını, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanının/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartının onaylı fotokopisini, bilimsel çalışma ile yayınlarını ve bu yayınlara yapılan atıfların listelerini, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde biten ve devam eden yüksek lisans ve doktora çalışmalarının listelerini içeren altı (6) takım dosyayı ekleyerek Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Adaylar, başvurularında yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak gösterecekler. Adayların, doçentlik unvanını aldıktan sonra en az beş yıl, açık bulunan profesörlük kadrosu ile ilgili bilim alanında çalışmış olduklarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracak adayların, başvurmak istedikleri birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine; özgeçmişlerini, doçentlik belgesinin onaylı örneğini, 2 adet fotoğrafını, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanının/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartının fotokopisini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, eğitim-öğretim faaliyetlerini ve yönetimlerinde biten ve devam eden yüksek lisans ve doktora çalışmalarının listelerini içeren dört (4) takım dosyayı ekleyerek Rektörlük Personel Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularını İlgili üniversitelere şahsen yapmaları gerekmektedir. Bu bağlamda ilanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için ve ilanlara ulaşmak için Devlet personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden ilanları inceleyebilirsiniz. Her Üniversite için başvuru tarihi farklıdır.

Editör: TE Bilisim