Yükseköğretim Kuruluna bağlı olan Üniversiteler her sene akademisyen ve öğretim görevlisi alımı yapmaya devam ediyor. Kendi atamalarını kendi yapan ve başvuruları Rektörlük üzerinden kabul eden üniversitelerin personel alım ilanları Türkyiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesinde yer alan bildiriler aracılığı ile duyurulmaktadır. Yeni yayınlanan bildiriler ile çok sayıda üniversite kendi bünyelerinde akademisyen ve öğreitm görevlisi pozisyonunda istihdam etmek üzere personel alımı gerçekleştirecek.

181 Personel Alımı Yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde paylaşılan bildiriler incelendiğinde toplam 11 üniversitenin 181 personel alımı yapacağı görünmektedir. Peki hangi üniversiteler kaç personel alımı gerçekleştirecek.

Bayburt Üniversitesi 6 Personel
Çankırı Üniversitesi 1 Personel
Hacettepe Üniversitesi 43 Personel
Kastamonu Üniversitesi 21 Personel
Sakarya Üniversitesi 8 Personel
Sinop Üniversitesi 3 Personel
Yüzüncü Yıl Üniversitesi 7 Personel
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 7 Personel
Karabük Üniversitesi 41 Personel
Kırıkkale Üniversitesi 3 Personel
Süleyman Demirel Üniversitesi 41 Personel

Yukarıda adı geçen üniversitelerin tamamı yanlarında belirtilmiş olan sayıca kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere öğretim görevlisi ve akademisyen alımı yapacak. Başvuru yapmak isteyen kişilerin Üniversite Rektörlüklerine şahsen müracaat etmeleri gerekli olup profesör ve doçent ünvanı ile göreve başlamak isteyen adayların yaptıkları bilimsel çalışmaları CD veya Flash Bellek ile başvuru esnasında üniversiteye sunması gerekmektedir. Yardımcı Doçent ve Öğretim Görevlisi olarak istihdam edecek olan personeller için bazı üniversitelerde sözlü ya da yazılı olmak kaidesiyle sınav düzenlenecek. Üniversitelerin yayınlanmış olan bildirilerini teker teker incelemek isteyen adayların aşağıda bulunan linki takip etmeleri gerekmektedir.

http://www.dpb.gov.tr/tr-tr
Editör: TE Bilisim