Milli Eğitim Bakanlığı Şubat 2016 tarihinde 30 bin öğretmen ataması yaparak beklenen atama sayısını karşılamıştı. Eylül ayında yeni bir atamanın yapılıp yapılmayacağı konusunda olumsuz cevaplar yöneltilirken Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri askeri darbe yapmaya kalkıştı. Darbenin yatıştırılması ile 76 bin kamu personeli açığa alındı. Alınan bu personellerin 33 bine yakını Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak görev yapmaktadır. Eğitimde her hangi bir aksaklığın yaşanmaması için Ekim ayında 15 bin sözleşmeli öğretmen alımının yapılacağı müjdelendi. Bu haber ile öğretmen adayları oldukça sevinirken şimdi yeni bir sevindirici haber daha geldi.

15 Bin Öğretmen Daha Alınacak

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklama ile Aralık 2016 tarihine kadar 15 bin öğretmen atamasının daha yapılmasının uygun bulunduğu belirtildi. Bilindiği gibi bundan önce ki atamalar yılda iki kere yapılmaktaydı bu sene hem 3. kez atama yapılmış olacak hemde Cumhuriyetin kuruluş tarihinden bu yana yapılan öğretmen atamalarının en çok alımı yapılmış olunacak.

Hangi branştan kaç kişi alınacak, atamaların ve başvuruların tam olarak ne zaman yapılacağı konusunda bilgi yok. Ancak okulların başlaması ve aradan geçen bir aylık süreçte öğretmen atamalarının tamamlanması ile yeni atama hakkında Milli Eğitim Bakanlığından yazılı ve sözlü olarak açıklama beklenmektedir.