Milli Eğitim Bakanlığı her sene öğretmen atamaları yapmaya devam ediyor. Okullarda ki doluluk oranı giderek arttığı için atamalar yılda iki kere değil artık tek olarak yapılmaya başlanılacak. Eğer boş pozisyonlar tespit edilirse bunun için yıl içerisinde sözleşmeli öğretmen alımı yapılabilir. Milli Eğitim Bakanlığının Ağustos ayında atama yapıp yapmayacağı konusunda bir çalışma yapacağı merakla beklenirken 14 bin öğretmen alımının yapılması beklenmekteydi. Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği tespit edilen 22 bin öğretmen açığa alındığı için 14 bin yerine 40 bin civarı öğretmen atamasının yapılması bekleniyordu ve yeni bir duyuru geldi.

50 Bin Öğretmen Alınacak

Milli Eğitim Bakanlığından atılan Fethullahçı Terör Örgütü öğretmenlerin yerine toplam 50 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak. 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı Eylül 2016 tarihinde açılacak. Tahmini olarak okulların 19 Eylül'de açılması beklenirken Milli Eğitim Bakanlığnın bu tarihe kadar atamaları tamamlaması belenmektedir.

Öğretmen adaylarının gireceği alan bilgisi sınavı Askeri Darbe Girişiminin ardından ileri bir tarihe ertelendi. Bu tarihte yapılacak sınav ile adayların alacağı puanlar ile 50 bin öğretmen alımı yapılabilir. Şuan için konu hakkında yeni detaylar ve tarih belli değil. Ancak ilerleyen günlerde Milli Eğitim Bakanlığında da öğretmenlere müjdeli haber gelecektir.