İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığına KPSS şartı olmadan personel alımı yapılacak.

2019 askeri personel alım ilanları kapsamında komando ve asayiş branşlarında personel istihdamları yapılacak. Jandarma Genel Komutanlığının uzman erbaş alımları için 19 Mart 2019 tarihinde başlanan başvuruları için yakın zamanda başvurular tamamlanacak. İlana Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeyen adaylar da başvuru yapabilecekler.

SON BAŞVURU TARİHİ;

Devlet Personel Başkanlığı üzerinden açıklanan uzman ve adaylara duyurmuş olduğunuz İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı Personel Temini üzerinden yapılacak başvurularda ön başvuru işlemleri için 4 Nisan tarihine kadar işlemlerin tamamlanması gerekiyor.

Ön başvuru yapacak olan adayların vatandas.jandarma.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ile e-devlet şifresi ile giriş yapmak gerekli olacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından seçme sınavına kabul edilen adaylar sınav tarihi ve sınav yerleri için daha sonra bir duyuru yapılacak.

BAŞVURU DETAYLARI;

2019 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli erbaş temini kılavuzu üzerinden gerekli olan başvuru şartlarına taşımak, yaş şartında 27 yaşını bitirmemiş olmak, en az 20 yaşından gün almamış olmak gerekli olacaktır. Diğer yandan arşiv ve araştırmadan olumlu sonuçlanması istenilmektedir. KPSS puanlarından puanı olmayan adaylar da başvuru yapabilecekler. Diğer yandan Başvuru yapan adaylar arasından 40 bin kişi sınava çağırılacak.

Başvuru kılavuzu için tıklayın

Diğer detaylardan haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını sayfanın sağ tarafından-> indirebilİrsiniz.