Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin askeri darbe girişiminin hemen ardından yurt genelinde operasyon başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen operasyonlarda binlerce kişi tutuklanırken on binlerce kişi gözaltına alınmaya devam ediyor. Bakanlıklarda ve diğer kamu kurumlarında şuana kadar binlerce personel açığa alınmış durumda. Bu açığa alınan personellerin yerine atılan memur sayısı kadar memur alınacağı dün açıklandı. Yine Milli Eğitim Bakanlığında da Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu tespit edilen öğretmenlerde açığa alındı. 2016 - 2017 eğitim döneminde öğrencilerin aksaklık yaşamaması ve eğitim programlarının düzenli şekilde devam etmesi için 0 bin öğretmen adayının alması bekleniyor.

Öğretmen Adaylarına Müjde!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı açıklamasında öğretmen adaylarına müjdeli haberi verdi. Yapılan açıklama ile şimdiye kadar alınan öğretmenlerin sözleşmeli ya da mülakatlı şekilde alındığı belirtilirken yeni atamaların Şubat 2017'de yapılacağı söylenmişti. Fakat Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin darbe girişimine kalkışması ile bu örgüte bağlı kişilerin devlet kurumları ile ilişiği kesilmeye devam ediliyor.
Şuana kadar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı on binlerce öğretmen görevden akındı. Bu öğretmenlerin yerlerine Eylül 2016'ya kadar toplam 20 bin öğretmen adayının alınması beklenmektedir. Eğer FETÖ'cü olduğu tespit edilen daha fazla kişi görevden uzaklaştırılırsa alınacak öğretmen adayı sayısı artabilir.
Editör: TE Bilisim