Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu tespit edilen öğretmen adaylarının da meslekten ihraç süreleri devam ediyor. Buna göre şuana kadar 25 bine yakın öğretmen adayı meslekten ihraç edilirken bu sayının ilerleyen günlerde daha da artması beklenmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü operasyonlarına devam etmekte ve mahkeme kararı ile gözaltıları gerçekleştirmektedir. Yapılan açıklamaya göre meslekten atılan memur kadar memur alımı yapılacaktı. Peki öğretmen alımları nasıl yapılacak.

MEB 15 Bin Öğretmen Ataması Yapacak

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamasında 2010 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan memurlar ile ilgili bazı ifadelere konuşmasında yer vererek öğretmen ataması konusuna da açıklık getirdi.

Buna göre yapılan açıklama ile Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu tespit edilen toplam 23 bin öğretmenin meslekten atıldığı belirtilerek eğitim öğretim sezonlarının eksiksiz ve öğretmen açığı olmadan işlenebilmesi için toplam 15 bin öğretmen ataması yapılmasını Bakanlar Kurulu'nda karar verildiği duyuruldu. Söz konusu talimat Milli Eğitim Bakanlığına iletildi.

Atamaların 19 Eylül Pazartesi gününden önce yapılması beklenmektedir. Binali Yıldırım konuşmasında ilk etap kelimesini kullandı. Yani 15 bin öğretmen ataması ilk etap için yapılacak eğer kadrolar da boşluk olduğu tespit edilirse daha fazla öğretmen ataması gerçekleştirilebilecek. İlerleyen günlerde konu hakkında yeni gelişmeler olursa sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.
Editör: TE Bilisim