Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile dönemlerde yapılan duyurularda özel öğrenci alımı yapıldığı belirtilmektedir. Başvuru yapmak isteyen adayların istenen şartları yerine getirmiş olması gerekmekte olup başvuruları kabul edilen adaylar ilan edilen dönemde eğitime başlamaktadır. Yeni yapılan duyuru da 2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar dönemi için öğrenci alımının yapılacağı belirtildi ve adaylardan aranan tüm şartlar belirtildiği gibi kontenjanlar hakkında da detaylı bilgi verildi.

Başvuru Tarihleri

Polis Akademisi Başkanlığının yapıldığı duyuruya göre başvuru yapmak isteyen adayların 5 Ocak 2017 - 13 Ocak 2017 tarihlerinde ''Güvenlik Bilimleri Enstitüsü/ ANITTEPE'' adresine başvuru yapması gerekmektedir. Alınacak olan öğrencilerin ilan edilmesi ile yerleşmiş olan adaylar 30 Ocak 2017 - 3 Şubat 2017 tarihlerinde ders seçimi yapacak ve eğitim 13 Şubat 2017 tarihi ile başlayacak.

Başvuru yapan adayların döner sermayeye 100 liralık ödeme yapması gerekmektedir. Bu ödemeyi yapmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. Ödeme başvuru sırasında Enstitüye yapılacak ve adayların bankaya gitmesine ya da sistemden kredi kartı ile ödeme yapmasına gerek kalmayacaktır.

Yüksek Lisans Programının Adı Kontenjan Sayısı
I. Öğretim
Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi 5
İstihbarat Araştırmaları 5
Suç Araştırmaları 5
Uluslararası Güvenlik 5
Ceza Adaleti 5
Ulaşım Güvenliği ve Yönetimi 5
Adli Bilimler 5


Yukarıda hangi program için kaç öğrenci alımı yapılacağı detaylı olarak belirtilmiştir. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda ki linkte yayımlanmış olan ilanı detaylı olarak incelemesi ve başvuru yapması gerekmektedir.

https://www.pa.edu.tr/Default.aspx?page=HaberAyrintilar&GUID=6ef83dc4-942d-43be-ad8a-310af98603c9

Editör: TE Bilisim