Hava Harp Okulu öğrenci alımı yapıyor. Hava Harp Okulu bünyesindeki öğrenci ihtiyacını gidermek amaçlı Sivil Öğrenci alacak. Hangi Şartlarda Alım Olacak? Hangi Programa alım olacak ? Hepsi ilanın devamında..

Hava Harp Okulu yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki Öğrenci ihtiyacını karşılamak amaçlı Yüksek Lisans ve Doktora programına Sivil Öğrenci alımı yapacak. Türk Hava Kuvvetlerinin Lisansüstü Eğitim veren kurumu olan Hava Harp Okulu Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü'ne (HUTEN) 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarında tezli yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarına sivil öğrenciler alınacaktır. Alınacak olan adaylardan aranana şartlar ve başvuru bilgileri şöyledir;

GENEL ŞARTLAR:

  • Askerlik ile ilgisi bulunmayan adaylar,
  • Üniversitelerin aşağıdaki tablolarda belirtilen ilgili lisans/yüksek lisans bölümlerinden mezun olmak, aşağıda verilen ilgili tablolardaki istenen lisans/yüksek lisans mezuniyet not ortalamalarına sahip olmak, istenen programlar için başvuru tarihi esas olmak üzere son üç yıla ait "Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı-ALES" ve İngilizce Yabancı Dil Notuna sahip olmak.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, en geç 17 Haziran 2016 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, istenilen belgeler ile birlikte Hava Harp Okulu Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsüne elden teslim edebilecek veya posta ile gönderebileceklerdir. Postada oluşabilecek gecikmeler için mesuliyet kabul edilmeyecektir. İstenilen belgelere ve diğer bilgilere Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Editör: TE Bilisim