Ölçme Seçme ve Değerlendirme merkezi tarafından askeri öğrenci adayları ile üniversite öğrencisi adaylarına önemli bir açıklama yapıldı. Coronavirus nedeniyle bazı vatandaşların ikametgah ettikleri adresten farklı bir yerde yaşamak zorunda kalabilmeleri ve bu sebepten ikametlerinin daha önce tercih ettiği merkezden uzaklaşması ve adayların bu konuda mağdur olmamaları için ÖSYM üzerinden sınav merkezi değişikliği için başvuru alınacak.

ASKERİ ÖĞRENCİ ADAYLARI DİKKAT;

YKS ve MSÜ Sınavına başvuru yapan adaylar için başvuru süresi bugün 23.59 a kadar sona erecek. Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı YKS, Askeri Öğrenci Belirleme Sınavı MSÜ öğrencileri için atandıkları sınav merkezinden farklı bir yerde sınava girecek olanlara yönelik olarak talep değişiklikleri nasıl yapılacak?

Adayların ÖSYM resmi internet sitesinde  T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yaparak, açılacak ekrandan sınav merkezi değişiklik talebi yapabilecekler. ÖSYM’den Yapılan duyuruda şu şekilde ifade edildi.

YAPILAN AÇIKLAMA;

Covid-19 salgın nedeniyle atandıkları sınav merkezinin bulunduğu ilden farklı ilde ikametgah etmek zorunda kalan ve bu nedenle sınav merkezi değişikliği yapmak isteyen adayların değişiklik talepleri Dilekçe ile ÖSYM ye göndermiş olanlar da dahil olmak üzere taleplerinin değerlendirmek üzere 09:00 ile 23.59 saatleri arasında https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden ÖSYM Başkanlığımıza iletebileceklerdir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim