Hava Harp Okulu düzenli olarak öğrenci alımı yapmaya devam etmekte olup FETÖ'cülerin temizlenmesi ile boşalan kontenjanları doldurabilmek için yayımladığı resmi bildiri ile öğrenci alımı yapabileceğini duyurdu. Buna göre adayların belirtilmiş olan bölümlerde öğrenci olması gerekmektedir. Bu bölümlerde ikinci veya üçüncü sınıf öğrencileri olanların yaşlarının da tutması ile Hava Harp Okulu öğrencisi başvurusu yapabilmektedir.

Hangi Bölümlerde Öğrenci Olmak Gerekiyor

Hava Harp Okulu çok sayıda öğrenci alımı yapacağını duyurdu. Peki alınacak olan öğrencilerin üniversitelerin hangi bölümlerinde eğitim görmesi gerekmektedir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisiliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği... vb.

Yukarıda belirtilmiş olan üniversite bölümleri başta olmak üzere onlarca bölümde öğrenci olan adayların tamamı Hava Harp Okulu öğrenci alımına başvuru yapabilmektedir. Söz konusu bölümleri öğrenmek isteyen adayların resmi bildiriyi incelemesi gerekmektedir.

Aranan Şartlar Nedir? Kimler Başvurabilir?

Hava Harp Okulu öğrenci alımı ilanı yayımlandı. Peki bu ilana kimler başvurabilecek? Şartlar nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Yukarıda belirtilen bölümlerin ikinci ya da üçüncü sınıfında eğitim görmek
İkinci sınıflar için 22 ve üçüncü sınıflar için 23 yaşında olmak
Askeri okullardan daha önce çıkarılmamış olmak
FETÖ okullarından mezun olmamış olmak
Sağlık sorunu olmamak
Sicili temiz olmak
Boy - Kilo orantılı olmak

Yukarıda belirtilmiş olan detaylara uyum sağlayan adaylar başvuru yapabilir. Başvurular 9 Eylül 2016 tarihinde başladı ve 30 Eylül 2016'da sona erecek. Başvurular ve resmi bildiri için aşağıda ki linkleri takip edebilirsiniz.

www.hho.edu.tr
Resmi Bildiri İçin Tıklayınız

Editör: TE Bilisim