Cep telefonlarının günlük yaşamda kullanım alanının artması sebebi ile hemen hemen herkesin kendine özel bir cep telefonu numarası olmakta olup bireyler bu numaralar aracılığı ile iletişim kurmaktadır. Bu kapsamda rehbere kayıtlı ve bilindik numaraların yanı sıra bilinmeyen numaralar bireyleri telefonu açıp açmama konusunda ikileme sürüklemektedir. Özellikle bilinmeyen numaraları öğrenme bakımında çeşitli yöntemler bulunmasının yanında u yöntemlerin güvenli olması da oldukça önemlidir.

Bilinmeyen Numara Nasıl Öğrenilir?

Öncelikle internet üzerinde birçok internet sayfası ve uygulama, bilinmeyen cep telefonu numaralarının kime ait olduğunu öğrenmenize olanak sağlamakta olup bu yöntemler kimi zaman telefon ya da bilgisayarınızda güvenlik açığına neden olabilmektedir. Bu noktada en güvenli yöntemler arasında ise cep telefonu operatörlerinin sağlamış olduğu çoğu zaman tarifeye dahil olan hizmetler yer almaktadır. Zira önemli birer kullanım aracı olan telefonların güvenlik açığı sebebi ile hacklenmesi ya da özel bilgilerin sızdırılmasının önüne geçilmesi açısından güvenilir olmayan yollar önerilmemektedir.

Operatör Uygulamaları Nelerdir?

Günümüzde birçok operatör bilinmeyen no öğrenme adına hizmet vermekte olup bu hizmetler 118 ile başlayan hizmet numaralarını da kapsamaktadır. Bunun yanı sıra artık günümüzde WhatApp üzerinden de numarayı rehbere eklemek sureti ile arayanları öğrenmek mümkündür. Ayrıca Turkcell’inUpCall, Vodafone’un Bilinmeyen Numaralar Hizmeti ve Türk Telekom’un 11811 Bilinmeyen Numaralar hizmetini arayarak istenilen numaranın sahibini öğrenmek oldukça kolaydır.

Editör: TE Bilisim