Emniyet Teşkilatı'nın en gözde personelleri arasında yer alan sivil polisler özellikle güven timleriyle özdeşleşmiştir ve halkın huzurunun korunması adına insan içine karışarak görevlerini icra etmektedirler. Resmi üniforma giymeyen sivil polisler, çeşitli noktalarda huzur ve güveni devam ettirmekle görevlidir.

Sivil polisler bir birime bağlı olmak kaydıyla polis teşilatının herhnagi birinde görev yapıyor olabilir; terörle mücadele, asayiş, istihbarat vb. tüm birimlerin mutlaka sivil personelleri de olur ve birimin tüm görev ve yetkilerine sahip olmalarına ek olarak sivil görev yaparlar. 

Sviil olarak görev yapabilmek için özel bir tercihde bulunmanız ya da doğrudan isteğinizi belirtmeniz mümkün değil. Sizin adınıza buna uygun olduğunuzun ve ilgili görevi icra edebileceğinizin amirler tarafından kararlaştırılması gerekiyor.

Yine de özellikle yeni memur atamalarının yaşandığı şu dönemde çoğu kişinin çeşitli sebeplerle görevden uzaklaştırılanların yerine sivil polis olarak göreve başlayabiliyor. Bu, işin şans kısmı olsa da polisliğe giriş yaptıktan ve tecrübe kazandıktan sonra görevin sivil olarak devam etmemesi için hiçbir sebep yok ve sicili düşük polislerin (tecrübeli) çoğu sivil polis memuru olmayı kendi istekleriyle amirlerine iletip prosedürlerin halledilmesini talep edebiliyor. Son karar verici mercii ise yine bu prosedürü yerine getirecek, resmiyete dökecek amirler oluyor.

Editör: TE Bilisim