Kamu kurumlarında alt iş veren özel şirketler vasıtası ile çalışan taşeron işçiler için hükümet, Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortak bir çalışma yürüttü ve sonunda taşeron yasası çıktı. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile 900 bin civarı işçiye devlet güvencesinin verildiği belirtilmişti.

Taşeron işçilere kadro, mali ve sosyal haklar verildi verilmesine ama konu gündemden bir türlü düşmedi ve kadro alamayan taşeron işçilerde kadro almak istediklerini beyan etmeye başladığı gibi kadro alamayan pek çok taşeron işçi alt iş veren firmalarının devletten bundan sonra ücret alamayacağı üzerine işçileri işten çıkartmasından dolayı pek çok kişi işsiz kaldı. Hak-İş tarafından bugün önemli bir açıklama yapıldı ve kadro alamayan taşeron işçiler için çalışmanın başlatıldığını duyurdu.

TÜM İŞÇİLERE KADRO VERİLECEK Mİ?

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından önemli bir açıklama yapıldı ve kadro verilmeyen taşeron işçilere de kadronun verilmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi. Buna göre Mahmut Arslan tüm taşeron işçilerin kadro alabilmesi için mücadelenin devam edeceğini belirtti ancak resmi olarak kamu kurumlarından açıklama yapılmadığı için tüm işçilere kadronun verilip verilmeyeceğine yönelik her hangi bir bilgi bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim