Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok kişi korona virüs önlemleri kapsamında evde karantinada bulunuyor. Bu süreçte özellikle evde olanların deneyebileceği, sağlıklı ve oldukça kolay ekmek tarifleri bulunmaktadır.

Ekmek, Türk yemek kültürünün önemli bir parçası olarak hemen hemen tüm yemeklerin yanında sofradaki yerini almaktadır. Bu sebepten dolayı evde ekmek yapmak isteyen ama çabuk, hızlı ve pratik bir şekilde olmasını bekleyenler için en kolay ekmek tarifi.

Malzemeler Neler?

Ekmek yapımı, farklı püf noktaları olmasına rağmen özellikle ekmek yapımı için kullanılan malzemeler ise aşağı yukarı aynıdır. Hızlı ve kolay ekmek tarifi için malzemeler şu şekildedir: 2 yemek kaşığı sıvı yağ, Yarım çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı kuru (instant) maya, 350 ml su ve alabildiğince un. Malzemeleri kadar yapılışı da bir o kadar kolaydır.

Yapılışı Nasıldır?

Evde hemen, pratik ve kolay bir ekmek yapmak için malzemeler yukarıda sayılmıştır. Yapılışta ise şu adımlar izlenir:

Öncelikle az miktar bir unu, tuzu ve şekeri bir kaba alarak karıştırın, ortasını havuz gibi açın. Ortasına kuru mayayı ekleyin ve suyu, yağı ekleyerek yavaş yavaş hamur haline getirin. Daha sonra ele yapışmayacak hale gelene kadar unla, yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamına geldiğinde durun ve üstünü ıslak bez ya da streç film ile kapatarak mayalanmasını bekleyin.

Yaklaşık 10-15 dk. Sonra 4 ile 6 küçük beze haline getirin. Bezeleri yuvarlak şekle getirin, üzerine bir bıçak yardımı ile kesik atarak daha önceden ısıtılmış 230 derece fırına verin. Üstü kızarana kadar bekleyin ve fırından çıkarın. Kısa sürede pişmesi sebebi ile oldukça kolay ve hızlı bir ekmek olmaktadır. Özellikle sabahları hızlı bir şekilde taze olarak yapılabilir.

Editör: TE Bilisim