Ülkemizde dar gelirli birçok vatandaş bulunmakta olup bu vatandaşlara devletin farklı kurumları tarafından yardım ve destekler sağlanarak yaşam kaliteleri arttırılmaya çalışılıyor. Bu noktada özellikle devlet tarafından sunulan bir yardım kalemi de kira yardımı olup özellikle kirada oturan ve muhtaç olan dar gelirli vatandaşlara yardım sağlanması hedefleniyor. Peki bu yardıma nasıl başvuru yapılır? Korona virüs salgını sebebi ile birçok kişi çalışmaz ve zor duruda iken kirada oturanlar ise bu ekonomik yükü hafifletmeye çalışıyor. İşte e-devlet üzerinden başvuru adımları.

Nasıl Başvuru Yapılır?

E-devlet üzerinden bu salgın süreci ile de birlikte birçok resmi işlem yapılabilir hale gelmiştir. Bunlardan biri de kira yardımı başvuru olmakla birlikte vatandaşlar kurumlara gitmeden online olarak e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilmektedir. Kira yardımı başvurusunu online yapmak için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-hak-sahibi-ailelere-kira-yardm-yaplmas-3971 adresine girilir. Burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanan Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması hizmetinden başvurular gerçekleştirilir. Açılan ekrandan öncelikle T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile vatandaşlar e-devlete giriş yapmalıdır.

Daha sonra açılan ekrandan ilk olarak kimlik doğrulaması, ad ve soyad bilgilerinin doğrulanması, iletişim bilgilerinin doğrulanması veya güncelleştirilmesi ve daha sonra adres kayıt bilgilerinin kontrolü adımları gerçekleştirilir. Yönlendirilen yeni ekrandan “Yeni Başvuru” butonuna tıklanarak başvuruya devam edilir.

Kira Yardımı Ne Kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere sunulan kira yardımı kapsamında ailelere 960 TL’ye kadar kira yardımı yapılmakta olup ihtiyaç miktarı yapılan doğrulamalar sonrasında tespit edilip vatandaşlara ödenmektedir. Fakat bunun yanı sıra aileler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler, Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Belediyeler ’den de kira yardımı alabilmektedir.

Editör: TE Bilisim