Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü dolayısıyla Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından ÇASGEM'de düzenlenen "Sosyal Yardım Vizyon Çalıştayı"na katıldı. Bakan Selçuk bu çalıştayda sosyal yardımların yoksul vatandaşlar için önemini vurgularken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahipleri için Sosyal Yardım Artı dönemini başlattıklarını açıkladı.

Sosyal Yardımlar Artacak

Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada "artı dönemi"ni başlatmayı hedeflediklerini belirterek, "Başvurusu yapılan vatandaşlarımızın sosyal durum incelemelerine uygun olarak ihtiyaç tespitleri ve yardımları yapılacak, ayrıca birbirleriyle ilişkili farklı kurumlar tarafından müdahale gerektiren sorunlarla ilgili ortak bir müdahale alanı oluşturacağız” ifadelerine yer verildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Yardım Bakanlığı Yardımları

Bakanlık tarafında ihtiyaç sahiplerine hali hazırda aile yardımları, eğitim yardımları, sağlık yardımları, özel amaçlı yardımlar, yaşlı ve engelli yardımları başlıklarından yardım yapılmaktadır. Bu yardımlardan bazıları ise Gıda Yardımları, Barınma Yardımları, Şartlı Eğitim Yardımı, Öğle Yemeği Yardımı, Engelli İhtiyaç Yardımı, Genel Sağlık Sigortası (GSS) Prim Ödemeleri, Genel Sağlık Sigortası, Katılım Payı Ödemesi gibi yardımlardır.

Bakanlık tarafından yapılan tüm yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşların belirli bazı şartları sağlaması istenmektedir. Bu şartları sağlayan vatandaşların ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.